Pivo so sebou, navyše čapované, remeselné a rozhodne čerstvé? Pivné stanice Beer Station, modernej prevádzky, ktorú fyzicky môžete navštíviť v bratislavských obchodných centrách Vivo (bývalý Polus), OD Tesco Zlaté piesky, či OD Tesco Lamač, sú pre Teba, milý znalec piva, naozaj tou správnou voľbou.
Zákazníkov naprieč našimi prevádzkami sme sa spýtali tri jednoduché otázky: 1. Ako dlho už registruješ značku Beer Station? 2. Prečo volíš značku Beer Station? a 3. Aké je tvoje najobľúbenejšie craftové pivo?
Vystúp z komfortnej zóny, daj si remeselnú chuťovku
„Ako človeku, čo si rád dopraje kvalitnejšie veci, a to tak gastro, ako aj pivné špeciály, som na Beer Station narazil surfovaním po internete,“ hovorí Robo Palonda, ktorý dodáva, že sa do hlavného mesta Slovenska presťahoval kvôli práci približne pred trištvrte rokom. „Dovtedy som remeselné pivá mal len príležitostne, na oslave, alebo keď nejaký zo známych priniesol na ochutnávku. Po príchode do Bratislavy som už mal dostatok info a hlavne chuť si dopriať práve craftové pivá, a keďže cestou z práce idem cez Lamač, nebola to ťažká voľba.“
„Mám rád veci pokope, keď mám potraviny, mäsiara, proste všetkom čo potrebujem k životu poruke. To je aj dôvod, prečo nakupujem v Beer Station. Páči sa mi ponuka, páči sa mi to, že vždy si v nej dokážem nájsť, čo mi chutí a aj keď som už v živote pil aj drahšie a úprimne, možno chuťovo aj lepšie pivá (na jednom street festivale v Londýne bolo snáď 500 rôznych druhov piva), tak som za takúto službu viac než rád,“ hovorí s úsmevom pravidelný zákazník.
„A aké pivo je moje najobľúbenejšie? 15 Years In Hell ma veľmi oslovilo, ale v zásade sa snažím v posledných rokoch byť otvorený voči novým chutiam, skúšať nové veci, vystúpiť z komfortnej zóny, a tak neohrdnem ani klasickým ležiakom ako je Jozef II. a v podstate ani žiadnym vrchne kvaseným pivom, či tým, ktoré voňajú ako údené,“ dodáva.
Craftové pivá proste chutia
Naproti Robovi je Oliver Nosný novým zákazníkom Beer Station. „Na položené otázny sa mi ťažko odpovedá, nie som nijaký veľký znalec remeselných pív. Viem ale, že mi chutia,“ hovorí so smiechom.
„Moja prvá objednávka bola čisto na odporúčanie. Na prevádzke v Lamači som bol s kamarátom, ten už čo to popil, tak zhruba vedel, že ležiakom či pivom s citrusovými tónmi mi ulahodí.“
„Pri druhej a nateraz mojej poslednej návšteve Beer Station som len pozrel na ponuku, zavrel oči a povedal „toto“. Úprimne, už si ani nepamätám názov, ale viem, že ma už len samotná vôňa piva dostala, a to hlavne kávovým nádychom. Keďže kávu môžem, vypil som zakúpený liter s veľkou chuťou. Potom ale prišla tá nešťastná korona kríza a na pivo som vlastne ani nepomyslel,“ priznáva sa Oliver.
Beer Station ti zadarmo ponúka mobilnú aplikáciu. Stačí navštíviť Google Play či iStore, appku si stiahnuť a využívať všetky výhody, ktoré ponúka. Teraz ju môžeš sledovať aj cez web rozhranie – stačí kliknúť
Nám v Beer Station už aktuálna situácia postupne dovoľuje sa do nejakej miery vrátiť do bežného režimu. Prevádzky na Zlatých pieskoch i v Lamači sú zákazníkom plne k dispozícii, aktuálne robíme aj online objednávky, viď e-shop beerstation.sk, a rovnako tak sme sa na spolupráci dohodli aj s doručovacou službou GLS. Takže nakupovať pokojne môžete z pohodlia domova.
Pán Jaroslav, ďalší z respondentov odpovedajúci na vyššie spomenuté otázky, vyzdvihol rozmanitosť ponuky pivných staníc Beer Station. „Manželka má radšej tmavé pivo, ja som zasa na ležiaky. Takže si vieme vybrať obava a to bez zbytočných dohadovaní sa. Jedna vec mi možno trochu vadí, a to sú vyššie ceny, ale zasa som si dobre vedomý, že za kvalitu si treba priplatiť. Navyše mám s touto značkou veľmi dobrú skúsenosť, tak môžem vrelo odporučiť.“
Na otázku „Aké pivo mu chutí najviac“ prišla veľmi rýchla odpoveď. „Nachmelená opica, do tej som sa zamiloval. Len ma mrzí, že nie je častejšie v ponuke,“ hovorí.
Logika vytvárania dennej pivnej ponuky síce zohľadňuje aj dopyt, z väčšej časti je ale ovplyvnená tým, čo majú k dispozícii dodávatelia, resp. remeselné pivovary, od ktorých pivo berieme. Kvôli vysokej obľúbenosti Jozefa II od pivovaru Wywar, ho držíme na prevádzkach denne, zvyšok sa obmieňa.
Pivári nie sú na mýty. Ani na legendu. Proste si vychutnávajú kvalitné craft beer
Príkladom toho, že remeselné pivo už dávno zbúralo akékoľvek mýty, je slečna Lucia, ktorá hovorí, že bez chladenej remeselnej IPY si ani nevie predstaviť týždeň.
„Keď je čas, tak chodím na pivné festivaly, ochutnávky, akcie, a tak sa netreba čudovať, že Beer Station poznám. Možno to bude znieť čudne, ale nechutia mi dievčenské ´kyseláče´, či ležiaky, ktoré si môžem dať vlastne všade. Radšej si vyberám kvalitu a horkosť menom IPA či APA.“
„Ak by som mohla odporučiť, tak The Station Double IPU, tú som mala pred niekoľkými mesiacmi a nepamätám si, či som niekedy pila lepšie pivo,“ dopĺňa Lucia svoj príspevok.
To, že máme spokojných zákazníkov nás, pochopiteľne teší, na druhej strane sa denne snažíme zlepšovať servis a služby, pravidelne sa starať o zákazníkov. Staré známe ´náš zákazník, náš pán´ môže síce pre niekoho vyznieť ako obohraté klišé, my v Beer Station to ale vidíme tak, že ak je spokojný zákazník, rád sa vráti, a potom sme spokojní aj my.
Aj preto v najbližšej dobe chytáme niekoľko interakcií so zákazníkmi – súťaží, ankiet, na ktorých konci čaká na výhercov pivná pochutina či zaujímavé prekvapenie.