Nebudeme klamať, keď povieme, že pri polnočnom búchaní "šampusu" si každý jeden z nás želal, aby peklo menom 2020 zostalo už len v učebniciach dejepisu. Peklom si veru prešiel aj svet remeselných pív …
NOVINKY
Barrel aged crafty: Kúzlo zrenia piva v bourbonových sudoch
Odkedy sme začali chodiť po uliciach a spoznávať večerné tajomstvá otvorených krčiem, jedno z pravidiel odvtedy vyčnieva nad ostatné. Pravidlo stručné, no jasné a trafné - nemiešať! Avšak pravidlá sú …
Na návšeteve pri pive: Beer Station vo Wyware (2. časť)
V minulej časti nášho rozhovoru s dvomi z bratov Kadlecovcov, ktorí vlastnia a prevádzkujú pivovar Wywar, sme sa dozvedeli niečo o ich počiatku, prvých krokoch v pivnom priemysle či procese varenia. …
Na návšteve pri pive: Beer Station vo Wyware (1. časť)
Prinášať na výčap pivo od slovenských remeselných pivovarov a minipivovarov susedných štátov je síce jedna vec. No pozrieť sa tam, kde sa naša ponuka varí; porozprávať sa s ľuďmi zodpovednými za to, …
Pivná alchýmia (4.): Kvasinky makajú, nech sú hore či dolu
Rovnako ako pri pečení chleba či výrobe vína, tak sa ani pivo nezaobíde bez najdôležitejšej ingredience - kvasníc. Prečo sú však tak dôležité? Pretože kvasnice papajú. Presne tak, kvasnice sa živia …